- super terveelliset mustikkaleivos-piiras-muffinit
- Anteeksi tästä pitkästä tauosta. Minulla on ollut kamalaa kiire aikaa enkä ole ehtinyt blogiani päivittelemään. Olen kyllä toki leiponut mutta sekin on ollut melko vähäistä. Nyt alan taas kirjoittelemaan reseptejä blogiini. Mustikathan ovat tämän hetken suoer herkku ja niitä on ainakin itseni tullut syötyä ihan sellaisinaan mm. amupuuron joukossa. Mustikoita tosin meillä on kerättynä niin paljon, että voisi niistä jotain leipoakkin. Tästä syntyi inspiraationi näihin mustikkaleivos-piiras-muffineihin. Halusin tehdä jotakin terveellistä mutta herkullista. Se onnistui tässä reseptissä melko hyvin. Leivokset maistuvat mm. välipalana. Sokerin määrän voi hieman itse päättää. Myös lisäämällä täytteeseen hieman hunajaa saa makeutta leivokseen.
Pohja: 1 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl ruisjauhoja
1 1/2dl kaurahiutaleita
1rkl öljyä
1rkl sokeria
1 1/2tl kuivahiivaa
1dl vettä
1/4tl kardemummaa
Täyte:
Reilu 1/2prk maitorahkaa
1/2 kananmuna
Mustikoita
Sokeria tai hunajaa
1. Murskaa kaurahiutaleita tehosekoittimessa hienommiksi. Sekoita kardemumma ja sokeri reilu käden lämpöiseen veteen 42°C.
2. Sekoita hiiva vehnäjauhoihin ja kaada vehnäjauhot veteen. Sekoita.
3. Lisää loput jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaan. Anna kohota.
4. Valmista täyte sekoittamalla rahka, kananmuna ja sokeri (hunaja) keskenään kulhossa.
5. Kun taikina on kohonnut kaulitse siittä 8-10 kiekkoa. Laita kiekot muffinivuokiin.
6. Lusikoi täytettä pohjien päälle ja laita päälle mustikoita. Halutessasi voit ripotella vielä hieman sokeria päälle.
7. Paista 225°C n.10min
8. Nauti kylmänä!
Kuvaa kun katselee , vesi kielelle herahtaa 😋.
Toivottavasti saamme näitä joskus maistella.
Ihania leipomishetkiä !