minidonitsit

Moikka! Olen pitänyt hieman taukoa, sekä leipomisesta, että myös blogin kirjoittamisesta. Anteeksi siittä… nyt kuitenkin alkoi uusivuosi ja uudet tuulet ja inspiraatiot puhaltavat taas. Joulu on ohi ja innolla odotamme jo ensi joulua… tai ei nyt ehkä ihan vielä… onhan tässä ensin pääsiäinen ja juhannus ja… blogini siis uuden vuoden ja uusien tuulien myötä hieman muuttuu sillä joukkoon saattaa mahtua myös ruoka, välipala, aamupala yms. Reseptejä. nyt ajattelin kuitenkin jakaa teidän kanssanne uuden mahtavan herkku reseptin. Nimittäin minidonitsit. Nämä herkut tosiaan katosivat parempiin suihin hyvin nopeasti. Lapset napsivat donitseja lähemmäs kymmenen kappaletta ja aikuisillekkin kyllä maistui. Donitsit ovat helppo valmistaa minidonitsi pellillä, jonka itselleni vihdoin ostin ennen joulua. Donitsit voit paistaa myös normaalilla muffinipellillä jolloin paistoaika on hieman pidempi. Näitä donitseja voi kuorrutteella varioida lähes loputtomiin. Kookos, lakritsi, suklaa, sitruuna, kinuski…. tällä kertaa itse tein kookos, lakritsi, pähkinä sekä perus nompparelli donitseja. Donitsit jäävät sisältä ihanan pehmeiksi ja mikäli haluaa oikein ihanan maukkaita donitseja kannaatta ne voidella voilla heti uunista oton jälkeen. Tällöin donitseihin tulee hieman aidompi maku.

20170108_092235

 

Minidonitsit n. 40kpl

•1/2 dl öljyä

•1dl sokeria

•3dl vehnäjauhoja

•1/2tl soodaa

•1tl leivinjauhetta

•1tl vanilijasokeria

•1 kanamuna

•1,25dl piimää

Koristeluun:

•Tomusokeria

•Vettä

•nompparelleja, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta…

 

1. Laita uuni lämpenemään 200°C.

2. Sekoita kulhossa öljy, piimä, muna ja sokeri.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada taikinaan.

4. Sekoita, mutta älä vaivaa.

5. Laita taikina pursotin pussiin tai pakastepussiin.

6. Öljyä donitsipelti ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin.

7. Paista uunissa n. 4-6min.

8. Voitele donitsit halutessasi voilla. Anna jäähtyä.

9. Sekoita vedestä ja tomusokerista pikeeriä ja värjää se halutessasi elintarvikevärillä.

10. Kaavi pikeeri pursotinpussiin ja pursota sitä haluamallasi tavalla donitsien päälle. Kasta donitsit heti esimerkiksi nompparelleihin.

11. Säilytä donitseja huoneen lämmössä.

 

Nauttikaa näistä ihanista talvi-ilmoista. Reseptitoiveita saa edelleen laittaa ja mielipiteitä resepteistä saa myös kirjoitella kommettikenttiin. Yritän nyt alkaa kirjoittelemaan tänne taas useammin ohjeita. Mukavaa talvipäivää kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *