porkkanaleivos

Porkkanaleivos

Aijj että! Tänään olin päivän mummulassa ja halusin isovanhempiani jollakin ilahduttaa ja leipominen tuntui parhaalta idealta. En alkuun osannut millään päättää mitä sitä sitten leipoisi. Tämä vanha mummuni resepti sitten hyppäsi silmiini. Tämä on ehdoton suosikki leivonnainen ja voisin syödä koko leivoksen itse. Joten kun tämä resepti osui käteeni oli leivonnainen valittu. Eipä siinä sitten muuta kun aloin tuumasta toimeen. Puolessa välissä taikinaa sekoittaessani tajusin vielä, että kummitätini synttärit ovat tänään. Tämä lienee myös kummitätini herkkua joten se oli mahtava yllätys myös hänelle. Toki tämä leivonnainen maistuu myös lapsille. Tämä porkkanaleivos on ihanan kuohkeaa ja kuorrute on oma suosikkini. Siinä maistuu mukavasti myös hieman suolaisuutta joka täydentää täydellisesti makeaa pohjaa. Kaiken kuukkuraksi tämän leivonnaisen voi mielessään kuvitella terveelliseksi, onhan siinä porkkanaa😊. Suosittelen kokeilemaan!

Pohja:

•200g voita

•3kpl porkkanaa

•4 kananmunaa

•3dl sokeria

•1tl kanelia

•2tl vanilijasokeria

•3tl leivinjauhetta

•4dl vehnäjauhoja

 

1. Laita uuni kuumenemaan 200°C

2. Kuori ja raasta porkkanat.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mitä kuohkeamman vaahdon jaksat vatkata sitä parempi tulee pohjasta.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Sulata voi.

6. Kaada porkkanaraaste vaahtoon ja sekoita varovastim

7. Sekoita voi ja jauhot huolellisesti nuolialla nostellen taikinaan.

8. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

9. Paista uunissa 200°C n. 20min.

10. Anna jäähtyä

11. Valmista kuorrute sulattamalla voi ja sulatejuusto kattilassa.

12. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaada pohjan päälle.

13. Ripottele pohjan päälle mantelirouhetta ja leikkaa paloiksi.

14. Nauti!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *