Porkkanalimppu

20160801_211706Porkkanlimppu

Minun on jo pitkään tehnyt mieli tuoretta leipää, mutta kaupasta en ole löytänyt tarpeeksi herkullisen näköistä. Nyt vihdoin kun ilmat viilenivät viitsin laittaa uunin päälle ja leipoa herkullista porkkanalimppua. Tämä reseptihän on järjettömän yksin kertainen. Käytännössä kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään, kaadetaan vuokaan ja paistetaan.

 

Taikina:

50g porkkanaa (n. 1kpl porkkana)

1/2dl tummaa siirappia

5dl vehnäjauhoja

2dl kaurahiutaleita

1tl suolaa

2tl soodaa

4dl piimää

 

1. Voitele n. 1,5l leipävuoka ja laita uuni kuumenemaan

180C°

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Raasta porkkana.

4. Kaada porkkanaraaste, siirappi ja piimä kuivien aineiden sekaan ja sekoita tahmeaksi taikinaksi.

5. Kaada taikina leipävuokaan ja paista uunissa noin 55-60min.

6. Anna leivän jäähtyä vuoassa ja kääri se sen jälkeen keittiöpyyhkeeseen n. 2h ennen leikkaamista.

2 kommenttia artikkeliin ”Porkkanalimppu”

  1. Täytyypä kokeilla.
    Vaikuttaa siltä , että minäkin osaisin tehdä.
    Varmaan aamupalallekin sopivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *