Kinuskikuppikakut n. 18kpl
Nimipäiväni kunniaksi sain taas hyvän syyn leipoa. Päätin tehdä kirpeän puolukkapiiraka rinnalle näitä herkullisia kinuskikuppikakkuja. Nämä herkut kätkevät sisälleen yllätyksen. Varsinkin lapset ja makean ystävät rakastavat näitä kuppikakkuja. Kuorrutteen voi halutessaan jättää pois, mutta se kruunaa täydellisesti ihanan kinuskista makua. Kerma vatkautuu parhaiten aivan jääkaappi kylmänä joten tee se mielellään jo edellisenä iltana. Ps puolukkapiirakan ohje on tulossa myös lähi aikoina.
Taikina:
-2tl leivinjauhetta
-1dl kaakaojauhetta
-3dl vehnäjauhoja
-100g voita
1 1/2dl sokeria
– 2 kananmunaa
-1/2tl vanilijasokeria
-2dl maitoa
-hyppysellinen suolaa
-n.18kpl dumlekarkkeja
Kinskikerma:
-2dl kermaa
-2dl fariinisokeria
1. Kuumenna uuni 200°C ja laita n.18kpl muffinivuokia kuppikakkupellin koloihin.
2. Sulata voi.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää voi ja maito munasokeri vaahtoon.
5. Kääntele kuivat aineet varovasti joukkoon.
6. Nostele lusikalla taikinaa vuokiin n. 1/4.
7. Asettele päälle yksi dumle karkki ja peitä taikinalla. Taikinaa tulisi olla vuoassa n.3/4.
8. Paista uunin keskitasolla n. 10min.
Kinuskikerma:
1. Kaada kerma ja sokeri kattilaan.
2. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Älä keitä kauempaa!
3. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään.
4. Kun seos on täysin kylmää (mielellään yön yli ollut jääkaapissa) vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Nostele vaahto pursotin pussiin ja pursota sitä jäähtymeiden kuppikakkujen päälle.
Ja ne oli niiiiiin hyviä 🙂
Hyvä että tykkäsit Laura!