croissantit

1469440345441

Croissantit

Tässä lähiaikiona ei oikein ole muuta tullut leivottua kun sämpylöitä. Nyt kun taas on aikaa hieman enemmän ajattelin nähdä hieman enemmän vaivaa ja tehdä croissantteja. Tein erilaisia , osaan laitoin juustoa, osaan kinkkua ja osaan molempia. Toki tein myös ihan perinteisiä croissantteja. Tuli maukkauita ja kuohkeita croissanteja. Vaivaa näihin tosin joutuu hieman näkemään sillä taikina kaulitaan uudestaan moneen kertaan. Täytetyt croissantit vaativat hieman pidempää paistoaikaa kun taas perinteiset meinasivat palaa melko helposti.

 

Taikina:

2dl vettä

25g hiivaa

5,5dl vehnäjauhoja

1/2tl suolaa

150g voita

 

1. Sekoita vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.

2. Liota hiiva kylmään veteen ja sekoita joukkoon suola. Kaada vehnäjauho voi seokseen. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekoittuneet.

3. Laita taikina kylmään lepäämään n. 15min.

4. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja taittele se sen jälkeen kolmeen kertaan. Toista tämä vielä kaksi kertaa.

5. Laita taikina vielä 15min. Jääkaapiin.

6. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne pyöreiksi, ohuiksi laatoiksi. Jaa laatat taikina pyörällä kahdeksaan osaan.

7. Aloita rullaamaan croissantteja leveämmästä päästä alkaen. Jos haluat täyttää croissantteja laita täytettä levempään päätyyn ennen rullaamista.

8. Nosta croissantit leivin paperille ja käännä sarven muotoon.

9. Paista uunissa 225°C n.15min.

 

Yksi ajatus koskien aihetta “croissantit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *