Keväiset vadelma-macaronit

IMG_20160321_175909-2

 

Ajattelin näin ihanan keväisen päivän kunniaksi leipoa näitä ihania ranskalaisia pikkuleivonnaisia, macaroneja. Monella varmasti on macaronien leipomisesta käsitys, että se olisi järjettömän vaikeaa, ja varsinkin onnistuneen lopputuloksen saaminen on harvinaista. Tällä ohjeella olen itse onnistunut leipomaan macaronit lähes joka kerta onnistuneiksi. Tärkeintä taikinassa on sen oikea rakenne. Myös jauhojen hienous vaikuttaa taikinaan. Jauhot kannattaa siis pyöräyttää tehosekoittimessa tai painella siivilän läpi hienommiksi. Siivilän läpi jauhojen painelu tosin on kovin työlästä. Täytteeksi macaroneihin voi laittaa oikeastaan ihan mitä vaan, mutta päätin käyttää pakkasen viimeisiä vadelmia tähän herkkuun.

 

Taikina n 25 kpl:

3 keskikokoista kananmunaa ( huoneen lämpöisenä )

125g mantelijauhetta

3 1/2 dl tomusokeria

1/4 tl suolaa

1/2 dl sokeria

Punaista elintarvikeväriä

 

Täyte:

2 dl kermaa

1/2-1 dl jäisiä vadelmia

 

1. Sekoita tomisokeri ja mantelijauhe  kulhossa ja hienonna mahdollisimman hienoksi (tehosekoittimessa tai siivilän läpi painellen)

2. Erottele kananmunan valkuaiset ja laita toiseen kulhoon suolan kanssa.

3. Vatkaa kananmunan  valkuaset ja suola, kunnes ovat saaneet hieman kuohkeutta, älä kuitenkaan vatkaa kovaki vaahdoksi vaan jätä vaahto kuohkeaksi.

4. Lisää joukkoon vähitellen sokeri ja pari tippaa elintarvike väriä sähkövatkaimella sekoittaen.

5. Kaada mantelijauhe ja tomusokeri siivilän läpi, nuolialla sekoittaen joukkoon. Yritä sekoittaa jauhot joukkoon mahdollisimman nopeasti, jottei taikinan kuohkeus laske.

6. Kaada taikina pursotin pussiin ja pursota pellille leivin paperin päälle n. 4cm halkasialtaan olevia laattoja. Anna kuorten kuivua huoneen lämmössä, kunnes ovat hieman kuivuneet pinnasta n. 30min.

7. Paista uunissa 130°  keskitasolla  n. 15min.

8. Valmista täyte kaatamalla vadelmat kattilaan. Anna vadelmien kiehua kattilassa hetken aikaa kunnes ovat pehmenneet.

9. Lisää joukkoon kerma ja anna kiehua pari minuuttia, kokoajan sekoittaen.

10. Anna täytteen ja kuorten jäähtyä.

11. Irroita kuoret varovasti leivin paperista.

12. Kaada täyte pursotin pussiin ja pursota joka toiseen kuoreen täytettä.

13. Laita täytettyjen puoliskoiden päälle toinen puolisko ja säilytä macaronit jääkaapissa.

4 kommenttia artikkeliin ”Keväiset vadelma-macaronit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *