Suklaa-kinuski-appelsiini muffinit (munaton)

 

IMG-20160330-WA0006      IMG-20160330-WA0005

Noniin. Nyt olis sitten aika kertoa teille ensimmäinen ihanan suklainen leivonnainen. Olen siis tehnyt näitä suklaamuffineja aijemminkin, mutta halusin kokeilla hieman muokata ohjetta. Niin  syntyi nämä ihanat suklaa-appelsiini muffinit kinuski sydämellä. Resepti on siis hyvin yksin kertainen, mutta vaatii kinuskin keittämisen takia hieman aikaa. Lopputulos oli sisältä mehevä ja mukavan kostea. Appelsiini raikasti mukavasti makua joten leivonnainen ei ollut yli makea. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan näitä ihanan meheviämuffineja. Kinuskin voi halutessaan jättää kokonaankin pois. Ohje on munaton.

 

 

Taikina noin 12kpl:

1tl soodaa

1tl vaniliinisokeria

1/4dl appelsiinimehua

1/4dl maitoa

2dl vettä

75g voita

1rkl vaaleaa siirappia

1dl sokeria

3 1/2dl vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1 appelsiinin raastettu kuori

50g tummaa suklaata

 

Kinuski :

1dl sokeria

1dl kuohukermaa

 

1. Laita voi, siirappi, sokeri ja vesi kattilaan. Lämmitä seosta niin kauan, kunnes sokeri ja voi ovat  sulaneet. Anna seoksen kiehua noin 5min (varo ettei pala pohjaan). Jäähdytä seos

2. Sekoita toisessa kulhossa appelsiinimehu, maito, sooda ja vaniliinisokeri. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jauho seokseen appelsiinin raastettu kuori.

3. Kaada siirappi seos jauhojen joukkoon vähitellen. Sekoita hyvin jottei taikinaan jää kökköjä.

4. Kaada joukkoon vielä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

5. Lusikoi taikina muffinssipellille tai -vuokiin. Taikinaa ei kannata laittaa aivan liikaa. Itse laitan yleensä noin puoleen väliin.

6. Paista uunissa 200 asteessa 10-15min. Muffinien kypsyys kannattaa tarkistaa hammastikulla. Muffinit ovat valmiita kun taikina ei tartu hammastikkuun.

7. Valmista kinuski kaatamalla sokeri ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta niin kunnes kinuski alkaa kiehumaan. Pienennä lämpöä noin keskilämmölle.

8. Kiehuta kinuskia noin 15min, kunnes seos on tahmaista ja kinuskimaista. Kinuski saattaa valmistua nopeamminkin joten ole tarkka ettet tee kinuskista liian paksua. Muista sekoittaa seosta, sillä se palaa helposti pohjaan.

8. Kun seos on kinuskimaista ota se pois liedeltä ja kaada mahdollisimman nopeasti pursotinpussiin. Pursota leivinöaperille halkaisijaltaan noin 3cm kokoisia kiekkoja. Kinuski on todennäköisesti melko kuumaa, joten apuna voit käyttää vaikka pannulappuja. Nosta kinuski jääkappiin jähmettymään.

9. Kun kinuskikiekot ovat jähnettyneet voit laittaa ne joko muffinien päälle tai leikata muffinien reunaan pienen viillon ja laittaa kiekon sieltä sisään. Ohessa on kuva molemmista tyyleistä.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Suklaa-kinuski-appelsiini muffinit (munaton)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *